Smidig motor till lilla fiskebåten

Om du har, brukar låna eller hyra en eka utan motor har du säkert ibland önskat att den hade en. Det kan ta sin lilla tid att ro ut på en fisketur, särskilt om det blåser åt fel håll. Likaväl har det sina fördelar i form av gratis motion och att det inte skrämmer fiskarna.

Förmodligen har du ändå ibland övervägt att köpa en liten utombordsmotor. Eller kanske rent av många gånger. Du har säkert också varje gång funnit minst en anledning till att avstå. De vanligaste brukar vara högt pris, stöldrisk, läckage av bensin i bilen och oljud.

Numera finns det ett väldigt stort utbud av smidiga motorer, som är busenkla att ta med. Både eldrivna och bensindrivna. Det går lätt att hitta på nätet. Bäst av allt är att de heller inte är särskilt dyra, så länge du håller dig till de mindre.

Och glöm inte att tänka på säkerheten. Det är alltid klokt att ha flytväst på och annan säkerhetsutrustning med, oavsett om du ror eller använder motor. En förbandslåda väger inte mycket, särskilt när den ligger i en båt. Om det händer något, beror det ofta på att både krokar och fiskars tänder kan vara riktigt vassa.