Cykla i Värmlands djupa skogar

Hela Värmland bjuder på många fantastiska upplevelser. Hur upplever man det bäst om inte på en cykel. Det finns vackra sjöar, berg och dalar som man kan uppleva om man väljer att cykla i Värmlands djupa skogar.

Se till att skaffa dig en ordentlig cykel av modernt snitt. Du hittar de bästa hos Cykelkraft. Om du ska cykla en massa mil så kanske inte den gamla cykeln som du får ärva av dina föräldrar håller det mått som krävs idag. En populär cykelled är den som följer den mäktiga Klarälven. Klarälvsdalen/Klarälvsleden som går från Skoghall till Filipstad. hela 90 kilometer asfaltsväg som garanterat är bilfri och 120 kilometer med landsväg och grusvägar. Ni cyklar genom Karlstad, Munkfors och Hagfors innan ni når er slutdestination Filipstad.

Skaffa en cykelkarta så får ni full koll på Klarälvsbanan men också många andra trevliga cykelleder i Värmland. Det finns som sagt en hel del att välja på. Se till att vara väl förberedd innan ni ger er av på er cykelsemester. Packa inte mer än nödvändigt. Ett bra tips kan vara att skaffa sig en cykelvagn att hänga på där bak. Tänk dock att den vikten kommer att påverka cyklingen. Det gäller alltså att packa smart så det inte blir för tungt. När ni väl kommer iväg så se till att cykla lagom sträcka per dag så ni hinner njuta av den cykelled som ni väljer att ta.