De vackra skogarna i Värmland

Värmland är ett landskap med fantastisk natur. Naturen har gett motiv till både författare som Selma Lagerlöf och diktare som Gustaf Fröding. I dag också är Lars Lerin en särskilt känd och uppskattad konstnär, med sina fantastiska målningar som gestaltar den värmländska mystiken.

Äventyr som väntar

Det finns många skäl att besöka Värmland. Vill du hyra boende kan du ta reda på mer här.

Skogens vilda djur finns in på knuten. Här kan du få se, både varg och björn om du har tur. Både större och mindre vattendrag bjuder in till kanotsafari. För dig som älskar att fiska, finns det många olika platser att besöka.

Kulturutbudet

I Karlstad finns en konsthall, Sandgrund med en permanent utställning av Lars Lerins konst. Vid Frykens strand finns Mårbacka, som är Selma Lagerlöfs minnesgård. På Mårbacka kan du bland annat ta del av Selma Lagerlöfs spännande liv.

Barnens Värmland

Sunne vattenpark är ett populärt resmål för barnfamiljer. Här kan hela familjen ta del av det stora utbudet av upplevelser och svalka sig i sommarvärmen. Vill du hellre uppleva naturbad så finns vidare ett stort utbud av olika badplatser vid bland annat Vänern, Fryken och flera av Värmlands många sjöar. Sedan finns det också lämpliga cykelvägar att ta sig runt på i det vackra landskapet.