Ut på tur och få energi

Det blir vanligare att vandra och alltfler vistas i naturen. Under pandemin har människor vallfärdat till naturen i större omfattning, delvis för att det varit restriktioner kring andra ställen att umgås på, men också för att människor återupptäckt fördelarna med att vistas i det gröna. Så ta dig ut i naturen och packa med något extra gott i matsäcken.

Du behöver oftast bara skor för att vandra. Så köp in ett par bra vandringsskor eller kängor av bra kvalitet. Går du långa sträckor behöver du också en bra ryggsäck och kanske ett tält, sovsäck och proviant. Det är även gratis att vandra och därför är vandring något som passar alla.

I Sverige finns många naturleder, så det är bara att utforska dem för den som vill. Eller gå till en skog utan särskilda leder, det funkar lika bra. Men vill du ha en längre utstakad led med rastplatser och lättare samt uppmärkta stigar, ska du välja en vandringsled. I Värmland finns många ställen att vandra på, exempelvis i de djupa skogarna. Ta därför en titt på de olika naturområdena runtom i Sverige och köp en karta för att planera er dagsvandring.