Äventyr utanför Värmland

Värmland är underbart, men ibland vill man vidga sina vyer lite. Då finns några intressanta platser som enkelt nås från landskapet.

Vill man resa lite längre bort och lite längre norrut finns direktflyg från Karlstad till Örnsköldsvik på Höga Kusten. Där skiljer sig landskapet markant från de ändlösa värmländska skogarna; det som utmärker Höga Kusten är dramatiska klippbranter mot Bottenhavet. Det är en unik naturupplevelse och de flesta anser att Höga Kusten är något av det vackraste Sverige har att erbjuda. Boende finns överallt, vi kan tipsa om Mosjöns Camping som ligger strax norr om Örnsköldsvik. Där finns trevliga stugor av olika typer för övernattning en eller flera nätter. Det finns dessutom gott om fiske- och vandringsmöjligheter i området – perfekt för friluftsäventyraren.

Lite närmare ligger Falun där VM i längdskidor kommer att gå av stapeln med början i mitten på februari. Funderar du på att åka dit bör du boka boende omgående. VM i längdskidåkning är ett populärt evenemang och man räknar med att Faluns 50 000 innevånare blir dubbelt så många under VM-veckorna. Det är bara lite mer än 20 mil från Karlstad till Falun och skidtävlingarna i Falun är väl värda ett besök. Som brukligt vid alla stora idrottsevenemang så kommer det att finnas en hel del kringaktiviteter i Falun under tävlingsveckorna.