Campingpärlor i Värmland

Värmland är ett vackert och välkomnande landskap. Om du besöker hemsidan varmland.se så lyder de första orden som du ser ”Besöka”, ”Flytta hit”, ”Etablera företag”. Den blygsamma beskrivningen ”Om Värmland” sist i menyn är ett bevis på två saker.

Det första är att värmlänningar inte gillar att skryta. Det andra är att man är helt säkra på att du redan vet hur fantastiskt skönt landskapet är. Natur och sjöar som du kan uppleva i Värmland slår allt. Det är lugnt, grönt och fint. Det finns inget bättre ställe att campa på än Värmland. En del trevliga kändisar kommer från landskapet såsom Adam Alsing, Tuva Novotny och Sven-Göran Eriksson. Vem vet, du kanske träffar dem medan du är ute och campar?

Nedan följer en introduktion av Värmlands två finaste campingställen. Väljer du besöka detta fantastiska landskap, är det värt att läsa på mer om dessa två pärlor.

Klaraälven

Klaraälven flyter nära gränsen till Norge och fortsätter en bit in i vårt grannland. Hit åker du om du gillar fiske. Klaraälven är nämligen full av både lax och öring. Ekosystemet är närmast perfekt; vattnet är rent och naturen runtom är i utomordentligt skick. Detta är en förutsättning för dessa fisksorter som inte kan leva utan rent vatten som är rikt på syre.

Du hittar flera lämpliga campingplatser längs Klaraälven. Välj den som bäst passar din budget. Det är betydligt dyrare på den norska sidan.

Ingestrands Camping

Ingestrands Camping ligger i Arvika. Hit åker du om du vill ha det lite roligare och mer socialt. Arvika är en röd tegelstad med ca 15 000 invånare. Staden ligger vid sjön Glafsfjorden. Arvika är en kulturstad som bland arrangerar den stora och välkända Arvikafestivalen. Trots att staden verkar vara full av liv, är det ett perfekt ställe för avkoppling. Det räcker med några minuters bilresa så är du ute i naturen. Ingestrands Camping ligger bara några minuters bilavstånd från stadens kärna.

Meditationsföreningen Acem har dessutom sitt centrum några kilometer från Arvika i byn Lundsholm. Här kan du ta del av många intressanta kurser i meditation och avslappning.