Varva ner efter en äventyrlig dag

Efter en lång dag ute i skog och mark brukar man känna sig rätt slut. Den stora mängden frisk luft och all motion gör att man sover gott men musklerna blir lätt trötta och träningsvärken är ofta ett faktum. För att varva ned och förhindra träningsvärk kan du faktiskt dra på dig ett par stödstrumpor. Det har nämligen visat sig att stödstrumpor är bra att använda vid träning.

Stödstrumpor och träning

Stödstrumpor har blivit mycket populära bland dem som lever en aktiv livsstil. De ger inte bättre prestation, men däremot tycker många att de ger en skön känsla och att man inte blir lika trött i benen efter ett träningspass om man tar på sig stödstrumpor efteråt. De förhindrar även att dina fötter svullnar. Vill du läsa mer om detta kan du läsa på Expressen. Något som många kanske inte tänker på är att stödstrumpor nästan inte ger någon effekt alls om du inte rör på dig. Minst två kilometer per dag är att rekommendera – därför passar de bra att använda under och inför längre vandringar. Vill du köpa snygga och moderiktiga stödstrumpor hittar du dem online på nätet. Utbudet är stort och de finns i många olika färger som du kan matcha med dina träningskläder eller varför inte till dina arbetskläder.

Avkoppling

Väl tillbaka hemma är det skönt att koppla av med exempelvis en god bok eller ett långt bad. Har du låtit kroppen arbeta hårt bör du också unna dig ett rejält mål mat, gärna med mycket protein. Proteinet hjälper kroppen att reparera skadad muskelvävnad. Har du fått skavsår eller blåsor bör dessa rengöras och täckas med plåster. Gå och lägg dig vid en rimlig tid, då kommer du att känna dig mycket bättre nästa morgon.