Cykelsemester – för alla

Det är populärt att vara aktiv på sin semester, allt fler vill göra något fysiskt och testa på nya saker under sin semester. Självklart vill de flesta också slappna av och ta det lugnt, men det går att kombinera dessa saker. Ett bra sätt att få lugn och ro, uppleva nya platser och kunna njuta av den svenska naturen är genom att ta sig fram med cykel.

Det finns alternativ för alla

En semester på cykel passar alla, det är helt upp till dig själv hur långt eller snabbt du vill cykla, om du söker efter adrenalinkickar på en mountainbike eller en lugn cykeltur längs vackra landskap. En cykelsemester behöver inte innebära att du cyklar Sverige runt, eller ännu längre, det kan vara en sträcka du klarar på en dag eller två.

Likaså behöver du inte oroa dig för att inte orka, det finns alltid alternativ. Tror du att en dagstur på cykel är för ansträngande? Då borde du gå in på Öviks Cykel och Fritid och fundera på om en elcykel inte är den perfekta cykeln för dig. Så länge du vet din rutt och att du med jämna mellanrum kan ladda den behöver du inte längre fundera på om du skulle klara av att ta dig upp för den där långa och branta backen eller ej.

Du kan välja att själv planera din rutt eller att ta hjälp av företag som redan tagit fram lagom turer och där du även får hjälp att ordna boende. En av de som ger tips om olika rutter och som du kan ta hjälp av om det är första gången du ska cykla på semestern är Svenska Turistföreningen. De har flera olika alternativ från nybörjarnivå till mer avancerade rutter. Med denna kunskapen vet du att det inte behöver vara så svårt, det är bara att ta sin cykel (eller varför inte elcykel) och sätta igång!